sunnuntai 31. elokuuta 2014

Laiskan akan piirakka

Hei,

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän kiinnostaa leipoa tai kokata mitään. Onneksi kaupasta löytyy tosi helppoja ja nopeita puolivalmiita juttuja.

Esimerkisi tällaiset piirakkapohjat ovat tosi kätsyjä ja näitä saa sekä makeille että suolaisille piirakoille. Mulla on joku tällainen aina hätävaroina pakkasessa, jos yllätysvieraita tulee.

Ja onneksi yllätysvieraita tulee aina silloin tällöin - tuntuu yllätysvierailut olevan kohta katoavaa kansanperinnettä, kun täytyy melkein kolme viikkoa etukäteen kirjallisesti kolmena kappaleena ilmoittaa jonnekkin menemisestä tai tulemisesta.
Näin jostakin telkan kokkiohjelmasta vinkin (oisko ollut Pirkko Mannolan vinkki, en oo varma), että leivinpaperi rypistetään palloksi ja sitten laitetaan vuokaan, niin taikina ei tartu vuokaan ja piirakka irtoaa hyvin paperista, jolloin paistovuoka pysyy siistinä tarjoiluun.

Näihin voi sitten heitellä mitä kaapista sattuu löytymään. Piirakkapohjan paketissa on vaihtoehtoja eri täytteisiin. Tähän heitin kananmunan, purkillisen maitorahkaa, sokeria, kanelia ja pakastimesta raparperejä.Uuniin 35 minuutiksi.


Yes, piirakka on valmis. 


Leivinpaperi pois ja piirakka pöytään.


Toinen nopea laiskan akan kahvileipä syntyy valmiista torttutaikinapohjista. Torttupohjat puoliksi, päälle pari säilykehedelmän palaa ja ehkä nokare luumuhilloa tai mitä nyt kaapista löytyy, voidellaan munalla ja uuniin. Kun ovat jäähtyneet niin koristeeksi tomusokeria.

Nopeaa ja hyvää. Nam.


Sitten jos oikein elvistellään, haetaan kaupan pakastealtaasta oikein kakku. Mieluiten tietenkin prinsessakakku. Prinsessoille luonnollisesti tarvitaan prinsessakakku, koska olemme sen arvoisia :-DPS

Eilen innostuimme nuorimman kanssa lähtemään Tampereelle Venetsialaisten merkeissä kuuntelemaan Ratinaan Veeti Kalliota. Kyllä kannatti etsiä parkkipaikkaa pitkään ja palella liian vähissä vaatteissa! Upeaa Doors:in musiikkia ja Veeti on muutenkin loistava.

Ilotulitus oli myös mahtava. Aamulehti julkaisi verkkosivuillaan heti jutun ja ilotulituksen voi käydä tsekkaamassa täältä.


-Mallu-

0 kommenttia:

Lähetä kommentti