torstai 1. tammikuuta 2015

Pientä pintaremonttia - yläkerran portaikko


Hei,

Nyt kun löysin vanhoja kuvia, niin laitan tänne "ennen ja jälkeen" -kuvia niistä pienistä pintaremonteista, joita taloon aikanamme on tehty.

Välillä tuntuu ettei täällä tapahdu yhtikäs mitään rempparintamalla, mutta nyt kun kuvia katsoo niin onhan täällä tapahtunut jotakin - ainakin pensseli ja tela on heilunut ahkerasti.

Yläkerran portaikko näytti muuttaessamme tänne alhaalta katsottuna tältä.
Hempeän vaaleansiniset seinät on maalattu yläosasta valkoiseksi ja alaosat punaiseksi. Värien väliin on laitettu mustaksi maalattu lista. Portaat on maalattu Betoluxilla harmaaksi ja joka toiseen askelmaan on laitettu viininpunainen liukueste. Liukuesteitä olisi kyllä hyvä olla joka askelmalla, mutta tarvitsin osan kellarin portaisiin enkä ole tullut hankkineeksi lisää.

Seinän viersssä olevat portaiden reunat tarvitsisivat myös vähän tilkitsemistä ja listoitusta, mutta tuohon palapeliin en ole vielä löytänyt inspistä. On se vaan niin karsea homma, kun askelman reuna on pidemmällä kuin itse porras, niin siinähän on väsäämistä listoituksen kanssa.
Ylhäältä alas katsottuna portaikko näytti tältä. Herra Nallekin on jo nukkunut pois.
Nykyisin näkymä on tämä. Maali on jo jonkun verran kulunut, joten kesällä voisi vetäistä yhden kerroksen lisää. Kuvaa ei kannata suurentaa, voin suoraan kertoa että mustaa listaa ei ole sahattu jiiriin kulmassa, siihen ei tuollaisessa kulmassa ole meillä taitoa.
Portaikon ikkunanpoka ja ovenpielet olivat puunväriset.
Eivät ole enää. Puunväriset ovat saaneet valkoista päällensä.


Ikkunassa oli jo tullessamme kiva lyijylasityö, joka on edelleen paikallaan. Harmi vain kun työ on parista kohtaa rikki, mutta sekään ei haittaa kunhan kasassa pysyy. Kun verho on pois tieltä, auringonvalo siivilöityy kivasti lasien läpi.-Mallu-


0 kommenttia:

Lähetä kommentti