maanantai 5. tammikuuta 2015

Pientä pintaremonttia - yläkerran pieni makuuhuone


Hei,

Tässä muutama kuva yläkerran pienestä makuuhuoneesta ennen ja jälkeen maalauksen sekä ovi- ja jalkalistojen vaihdon.

Toiseksi nuorin lapsukaiseni muutti kotoa pois lokakuussa, joten huone toimii nyt työ- ja askarteluhuoneena. Sisustaminen on tosin ihan vaiheessa, nyt huoneeseen heitettiin kaikki mahdolliset huonekalut, jotka ei muualle istuneet.

Ikkunaseinä ennen rempaa.


Ikkunaseinä rempan jälkeen.


Ikkunanpokat maalattiin valkoiseksi ja seinät maalattiin violeteiksi. Ensin tosin irrotettiin vanhat paperitapetit pois, kitattiin ja hiottiin seinät sekä liimattiin lasikuitutapetti. Joo, lasikuitutapetti ei ole hyvä vaihtoehto vanhaan taloon, mutta jos väriin kyllästyy, niin on helppo maalata päälle. Toisaalta ei nuo rautakaupan tavalliset seinämaalitkaan mitään hengittäviä käsittääkseni ole.. Perinnemaaleilla olen pelleillyt pari kertaa ja niistä en enää välitä.  Perustelen kuitutapettia vielä sillä, että kuviollisen paperitapetin kohdistaminen vinoihin seiniin ei meiltä olisi onnistunut.

Väliovi toiseen makkariin ennen remppaa.


Ja rempan jälkeen.


 Kattolista jäi vähän lyhyeksi, kun oveen vaihdettiin kapeammat listat, mutta eipä ole tuo pahemmin häirinnyt. Katto ja kattolistat maalattiin valkoiseksi. Tarkoitus oli laittaa kokonaan uudet listat, mutta asia unohtui.. Lasihyllykkö lähtee toiseksi nuorimmalle lapsukaiselle omaan kotiin, kunhan hyllykkö ensin puretaan osiin.

Seinä ennen remppaa.


Ja rempan jälkeen.Huoneen kulma ennen remppaa.


Ja rempan jälkeen.


Lattialla on vielä(kin) vanhan sähkölieden virtamötikkä, mutta sähkömies on käynyt katsomassa, ettei siihen tule vahingossakaan virtaa. En halunnut poistaa mötikkää, jos sillä vaikka joskus on käyttöä.

Kirppikseltä löytynyt vanha kaappi sai punaisen värin pintaan ja on nyt työhuoneessa.


Lapseni kaverilta vuosia sitten ilmaiseksi saatu pulpetti ja tuoli sai uuden punaisen huoltomaalikerroksen sekä jalkojen alkuperäinen sinininen väri vaihtui mustaksi.


Vanha hella sellaisena kuin muutimme tänne.


Hellalle ei ole tehty mitään.Kuva pienemmästä komerosta ennen hyllyjen maalaamista mustiksi ja pinkopahvien maalausta valkoisiksi.
Komero maalauksen jälkeen.


Komerossa on nyt varapetivaatteet ja sen verran muuta tavaraa, etten parempaa kuvaa saa ilman komeron tyhjennystä.

Mitähän muuta tästä huoneesta tulisi mieleen.. Joo, yläkerran molempiin makuuhuoneisiin laitettiin heti muutettuamme uudet laminaattilattiat. Jos olisi ollut varaa, lautalattia olisi tietenkin ollut se ainoa ja oikea vaihtoehto.

-Mallu-

0 kommenttia:

Lähetä kommentti