maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kirppisvierailu Vanhassa Suksitehtaassa Järvenpäässä


Hei,

Sunnuntaina oli kirppistapahtuma Vanhassa Suksitehtaassa Järvenpäässä. Monena kesänä meidän on ollut tarkoitus käväistä siellä, mutta aina oli jostain syystä jäänyt käymättä. Nyt sitten hienon kelin ja auringonpaisteen innostamina lähdettiin matkaan.

Yllättäin perille löydettiin ilman eksymistä, kerrankin vanha navigaattori osasi kertoa reitin, vaikka karttoja ei ole naviin päivitetty vuosikausiin. Tai siis ei koskaan.
Tosi kiva etupiha, voin vain kuvitella miten ihanalta siellä näyttää kesällä.Sisällä oli mukavan kodikasta ja ihania kunnostettuja huonekaluja ja muita käsityöläisten tekemiä tuotteita. Kuvia ei tullut muita otettua, kun tiloissa oli mukavasti porukkaa ja tarkoitus oli ehtiä katselemaan kaikki myyntipöydät ja tilat kunnolla.Ja löytöjä tehtiin. Ensimmäisenä bongasin kivan mokkanahkahameen.Sitten löytyi kiva kesäpusero.Ja oih, tämä ihana oliivinvihreä tuunattu neulepusero ruusukkeella.Terassille löytyi suloinen tyyny, joka on tehty vahakankaasta. Ja suloinen norsu.No, toinenkin norsu.Pehmoisia maatuskoja löytyi myös. Näitä oli monta ei väriyhdistelmää ja olisin halunnut ne kaikki.Ja entäs tämä sitten? Oih. En tiedä raaskinko käyttää neulatyynynä, vai pidänkö ainoastaan koristeena. Pehmokannuja oli monta eri kokoa ja eri värisinä, joten tein itseni kanssa henkien taistoa siitä, minkä valitsisin, kun kaikkia nyt ei sentään voi kotiin tuoda.Viimeisenä vielä puinen kannettava lokerikko. Saas nähdä minkä värinen tästä tulee, kunhan pensselit on kaivettu esiin ;-)


Lähdettäessä todettiin, että googlataanpa vielä mitä muita kirppiksiä löytyisi, kun ehkä vielä jossain ehdittäisiin piipahtaa.

Ehdittiin sitten käydä vielä kolmella muulla kirppiksellä. Ei välttämättä kuvien järjestyksessä, mutta kuitenkin.

Kirpputori Helmi oli todella suuri kirppis, ja siellä oli hauskasti merkitty kylteillä käytävät.
Nyt en ole ihan varma, oliko nämä iloisen pinkit parkkikiekot myynnissä Helmessä, mutta ilmeisesti olivat, koska tämä kuva oli kirppiksen kuvan jälkeen kamerassa. Tällä kertaa jäi pinkit parkkikiekot ostamatta, mutta kun siniset kiekot tulevat elinkaarensa päähän, niin sitten on pinkkien vuoro.Kirpputori €uroSet on myös tosi iso ja siisti kirppis. Täältä melkein kaikki muut kirppislöydöt tehtiin.Ja kolmas kirppis, jossa ehdittiin käydä olikin kukkakauppa! Ajellessa nähtiin Pop-Up -kirppiskyltti ja piipahdettiin sitten siellä. Kirppikseltä emme löytäneet mitään, mutta olihan ihana vastaanotto. Mielettömän iloinen henkilö tervehti pirteästi ja tarjosi apua, jos sellaista tarvitaan. 

Sisällä oli metka sademetsämäinen ilma, ajatella, maaliskuussa Järvenpäässä tuntui siltä kuin olisi jossain ihan muualla. Ihana kukkakauppa.
Ulkona oli hauskoja havuhousuja :-)Myös pirtsakan vihreitä.Mutta, hyviä löytöjä tehtiin muitakin, kuten nämä käsityönä tehdyt patalaput.Pari ristipistotaulua.Saksisetti, jonka näen jo sieluni silmin tauluina työhuoneessa.Ja vikana pari metallista pikkuautoa. Mihin ihmeeseen on kadonnut kaikki kunnolliset metalliset pikkuautot, joiden ovet aukeavat? Enkä nyt tarkoita mitään kalliita keräilyautoja, vaan ihan tavispikkuautoja, joilla on leikitty iät ja ajat. Kirppiksillä on paljonkin muovisia pikkuautoja, mutta ne ei ole ainakaan minusta mistään kotoisin.

Toi isompi on Majoretten ja pienempi Matchboxin, ihan vaan tiedoksi J:lle.. ja että Limousinen takaovet myös aukeavat..Kaiken kaikkiaan  siis oikein mahtava päivä. Järvenpäästä jäi tosi hyvä fiilis, mukavia juttelevia ihmisiä ja kivoja kirppiksiä. Vanhan Suksitehtaan kirppistapahtuman muuten bongasin sattumalta täältä.


-Mallu-


1 kommenttia:

Lähetä kommentti