lauantai 7. helmikuuta 2015

Ei niinkään pientä remonttia - alakerran vessa/suihkuhuone - osa 1/2 purkaminen


Hei,

Vanhasta vessasta/suihkuhuoneesta ei ollut säilynyt montaa kuvaa, kun kuvien varmuuskopiointi oli jäänyt tekemättä ja kovalevy onnistui hajoamaan.


Tässä kuitenkin pari ennen remppaa -kuvaa.

Vessänpönttö oli pienessä syvennyksessä.Suihkutilan kaakelit olivat aikansa eläneitä ja täynnä reikiä ja lohkeamia. Ensiavuksi paklasin kolot, ettei vesi pääsisi laattojen alle.Hups, joihinkin lohkeamiin olin hätäpäissäni iskenyt ruskeaa puukittiä.


Näkymä vessasta keittiöön. Nuo puunväriset listat olin maalannut mustaksi, mutta kuvia siltä ajalta ei enää ole.


Akuutti remonttitarve tuli siitä, kun kovien pakkasten ja hurjan lämmityksen jälkeen talo eli ja suihkutilan lattian ja seinän välinen saumaus petti. Keskellä talvea remonttia ei voinut aloittaa, joten vetelin silikonia rakoon, jotta vettä ei pääsisi laattojen alle.

Vasta syksyllä alkoi purkutyöt, kun remonttifirmat olivat sopineet töitä pitkälle eteenpäin ja oli työn ja tuskan takana löytää tekijä alunperin ajateltuun perushelppoon remppaan.


Tässä sekalaisia purkukuvia löydöksistä.


Suihkutila oli lattiasta kattoon aivan märkä ja osittain homeessa. Kaikki voinevat kuvitella sen maakellarimaisen hajun, joka talossa leijaili. Remonttimies totesi heti, että täällä on ollut aikaisemmin vesivahinko, joka oli korjattu väärin. Parissa kuukaudessa ei pienesta eristeen halkeamasta tällaista jälkeä synny.
Tässä suihkutilan lattian paikka, kun kaakelit ja muut pintamateriaalit oli purettu.
Suihkutila oli rakennettu siten, että koko höskää tuki yksi ainoa kakkosnelonen, kun suihkutilan paikalta oli ilmeisesti hirsirakenne poistettu suihkun tieltä. Täytyy olla kiitollinen, että on kestänyt yläkerran painon.

Mistään rakenteesta ei löytynyt minkäänlaista kosteuseristystä. Laatat oli vedetty suoraan levyjen päälle.

Hmm.. lastulevy lattiassa ilman vesieristystä.. Jestas. Koska märkää villaa ja sahanpurua oli niin paljon, tilattiin imuauto imuroimaan märät eristeet pois, ettemme me asukkaat ja remonttimies sairastuisi ja jotta päästäisiin mittaamaan kosteudet ja asentamaan kuivureita.
Kamalan näköistä ja hajuista.
Tässä näkyy alinna kantavana rakenteena oleva hirsi, josta poistettiin lahot pätkät. Hirren alta kaivettiin pätkä makuuhuoneen lattian alle, jolloin todettiin, että makuuhuoneen lattian eristeenä on kivituhkaa ja turvetta.
 Tilapäistä tuentaa.
Tuo kuivuri oli aika jännä, todella hiljainen. Oletin, että tänne tulee jotain puhaltimia, mutta tuo oli loistopeli. Onneksi kosteutta ei ollut makuuhuoneessa eikä keittiössä. Vain vessa ja eteinen olivat märkiä.On selvää, että hirsirunkoinen talo elää ja piippu saattaa painua monistakin syistä, mutta tässä huushollissa tuo kosteusvaurio oli edesauttanut sitä, että pönttöuunin luona makuuhuoneen lattia oli ja on neljä senttiä alempana kuin ulkoseinän vieressä.


 Tukipalkki pitämässä kattoa kasassa.

Lattiassa oli halkamia, joten sovittiin että lattia valetaan vessan/suihkutilan osalta uusiksi.Seuraavassa postauksessa sekalaisia rakennuskuvia vessa/suihkutilasta.


-Mallu-0 kommenttia:

Lähetä kommentti