perjantai 6. helmikuuta 2015

Ei niinkään pientä pintaremonttia - eteinen


Hei,

Eteisessä (ja vessa/suihkuhuoneessa) on tehty tämän talon suurin remontti. Tuskin olisi tehty niin perusteellista remonttia ilman suihkuhuoneen vesivahinkoa ja alta löydettyä aikaisemman vesivahingon aiheuttamaa harmia.


Eteinen ennen seinien maalaamista. Makuuhuoneen puolella olevat kaksoisovet olivat eteisen puolelta puoliksi peittyneet, kun vessa/suihkuhuone oli rakennettu osittain ovien päälle.
Seinät olivat hennon vaaleansiniset ja kaikki listat olivat puunvärisiä.

Tässä kohtaa olin maalannut seinät punaisiksi ja listat valkoisiksi. Vessan ovi oli vastapäätä kellariin menevää ovea.

Katto oli neliömäistä huopalevyä.Portaikko sai uuden värin pintaansa.


Lista loppui kesken portaikossa.Tässä on purettu yksi vessan seinä. Oven maalista näkyy kuinka paljon vessa oli oven päällä. Oli aivan ihana yllätys, kun purkamisen yhteydessä alta paljastui seinä, jossa oli punaista tapettia! Ihanaa, tässä talossa on joku aikaisempi asukas tykännyt myös punaisesta.Vessan seinä oli kiinitetty oveen viiden tuuman  nauloilla.Lattian pinta avattuna. Alta löytyi märkää villaa sekä sahanpurua. Villat oli ilmeisesti laitettu edellisen vesivahinkokorjauksen yhteydessä.


Jälkikäteen harmitti, kun alta paljastunutta lautalattiaa ei tullut korvattua uudella lautalattialla.


Kun kaikki materiaalit oli poistettu, kuivatettiin lattiaa pari viikkoa.Sitten lattia tehtiin pohjamutia myöten uusiksi. Onneksi sain kärsivällisen remppafirman tekemään työn tähän projektiin.
Koska vessaa pienennettiin, meni eteisen katto uusiksi. Kattoon laitettiin paneelit, jotka ennen kiinnitystä maalasin keltaiseksi. Käytin samaa keltaista maalia, jota jäi yli olohuoneen ja makuuhuoneen seinien maalaamisesta.Sähkömies kävi laittamassa johdot kuntoon.

Remontissa vessan ovi muutettiin toiselle puolelle. Vanha ovi maalattiin valkoiseksi sisäpuolelta ja ulkopuolelle laitettiin tapetti.Nyt on lemppariovet käytössä.
-Mallu-

0 kommenttia:

Lähetä kommentti