torstai 12. toukokuuta 2016

Classic Motorshow 2016 - 2/2


Hei,

Tänä vuonna Classic Motorshow:ssa oli teemana Sorateiden virtuoosit, ja olihan mahtavaa kuunnella Hannu Palinin, Eeva Lindholmin (os. Heinonen), Seija Saariston ja Markku Alénin muistoja varhaisilta ralliajoiltaan.
Suomalaisen ralliautoilun historialle oli omistettu kokonainen halli ja itseen kolahti eniten Henri Toivosen muistoa kunnioittamaan rakennettu Opel Manta.

En muista aikaisemmin itkeneeni kenenkään itselleni tuntemattoman henkilön kuoleman johdosta, mutta kun Henri Toivonen kuoli Korsikan rallissa, muistan poranneeni oikein huolella. Ihailin Henriä niin paljon, että jos toinen lapseni olisi ollut poika, vaikka toiseksi lapseksi tyttöä toivoin ja ihanan tytön sainkin, niin poikalapsen nimeksi olisi tullut Henri. Olisi sitten lapsen isä ollut asiasta mitä mieltä tahansa.Autona Opel Manta on myös ollut minulle erityisen rakas. Tosin ei ralliautona, vaan sellaisena tavallisena 70-lukulaisena IsonaMantana. Ja värihän on mielellään keltainen. Että mistähän kissani on saanut nimensä.. Kyllä vaan, Opel Mantasta se meidän Manta on saanut nimensä. Katilla on minusta yhtä hauska lituska, mutta leveä perä kuin vanhassa isossa mantassa. Että täällä on aina ollut terve meininki..Ettei kirjoitukset mene ihan sairaaksi, laitanpa nyt niitä kuvia.

Ja mitäpä muuta.. Loistava idea sisustukseen! Mä tietenkin haluaisin Fordin keulan ledivaloilla.Mato Valtonen oli messuilla signeeraamassa kirjaansa Katujen kaunottaret.Missasin Valtosen, mutta fiksuna tyyppinä Mato oli signeerannut muutaman ylimääräisen ja minä onnellinen sain ostettua yhden niistä. Yes! Kirjasta vois laittaa tänne jotakin myöhemmin.Ja minä, joka en ikinä voita mitään, niin voitin autonpesuainetarvikkeita. Mahtavaa. Tosin vitsailin, että viitsiikö noin hienoja aineita Sakuun tuhlata. Sorry Saku.DC3:n bongailua taivaalta iltapäivällä, kun aamulento meni ohi kotiin unohtuneen kännykän noutamisen takia.

No missäs kone.. ääni kuuluu..


Ai, toi olikin lintu..


Jee, siellähän se.


Tuolta se tuli..


Ja tonne se meni.


Pakollinen hyppyrikuva.


Ja vanhat puumäet.
Näkemiin suurhalli, ensi vuonna uudelleen samoissa  merkeissä.Kun oli kaunis kesäinen päivä, piti saada vielä jääteloä ja jätskiähän sai Tuuloselta. En tiennytkään, että siellä on hallissa DC2, jota pääsee katsomaan ihan läheltäkin, jos on paikalla aukioloaikoina.
Että semmoinen hieno päivä se. Ja tapahtuman naamakirjasta löytyy hienoja oikeiden valokuvaajien ottamia kuvia.


-Mallu-


0 kommenttia:

Lähetä kommentti