keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Puita ja puutarhaa


Hei,

Nyt on ollut niin hyvät kelit olla ulkona, että netissä ei ole paljoa tullut roikuttua.

Pari viikonloppua ja muutama arki-iltakin on mennyt mukavasti ihan pihalla.


Puutarhasammakko ei kuitenkaan kestänyt talven koitoksia ulkosalla.
Kukkatuki on pysynyt kasassa, mutta pikkasen "patinoitunut".Raparperit yrittävät kovasti nousta.Narsissit yrittävät myös.

Uusi uljas kukkateline on  nippusiteillä kiinni terassin tolpissa.Talven sisällä takan päällä ollut roikotus viskattiin pihalle. Yritin juurruttaa muutamaa pätkää, mutta kamala löyhkä jääkaapin päällä palautti meidät maan pinnalle - meistä ei ole kasvattajiksi.Muutama "maisemakuva" puutarhasta pääsiäisviikonlopulta.Viime viikonlopun projekti oli sahata puut noin metrin pätkiksi ja laittaa harvaan pinoon, jotta kuivuisivat ensi talven polttopuiksi.Onneksi sää suosi ja aurinkokin pilkotti välillä.

Tästä se lähti, korkeampi pino on viime syksyn sahauksia.Mikäs minun oli kantaessa puita, mutta sitten huomasin metsikössä sinivuokkoja.Että osaavat olla kauniita.Ja sinivuokkoja oli siellä sun täällä ihan kohtalaisesti.Koska puutarhassa ei ole vielä mitään kukkia, niin näitä jaksan ihailla vaikka kuinka kauan.Näitä ei pupujussit eikä myyrätkään ilmeisesti syö suihinsa.

Edelliseen viikonloppuun verrattuna  narsissitkin olivat kasvaneet kivasti. Tai sitten mä vaan luulen niin.

Ja vielä muutama kuva puutarhasta auringonpaisteessa.Pupujussisuojat ovat todella olleet hyödylliset.


Puukasan alla oli vielä jäätä. Vaikka aurinko paistoi, niin itsestään ei sulanut, joten avitettiin vähän lapiolla ja haravalla.
Melkein siisti, pikku kasoista ei välitetä :-)Näin "kaunis" puutarhakoriste saatiin aikaan.Toinen ihanuus.Kesällä kunto nousee kohtisten, kun hyvällä kelillä otan pressut ja muovit pois, mutta sateen sattuessa juoksen pää kolmantena jalkana laittamaan suojamuovit takaisin :-)Sain sitten päähäni rajata kukka-alueen kaposilla kuoripuilla, jotta olisi helpompi leikata nurtsi kukkien vierestä.Mitään kuitukangasta ei tietenkään ollut, joten saas nähdä kuinka tässä kokeilussa käy.


Tällaista täällä. Nyt saa saappaat hetken levätä ennen seuraavia koitoksia.


Siihen unelmien puutarhaan on ja tulee olemaan vielä valovuosia aikaa..

-Mallu-


0 kommenttia:

Lähetä kommentti