keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Oi ihana kesäaika!


Hei,

Vaikka helteitä tässä saa vielä odotella, niin kyllä on ihanaa nauttia kesästä. Kylmästäkin.

On mukavaa pesaista auto.Tosin ilo oli lyhytaikainen, sillä joku linnun rontti oli kakkinut kylkeen jo seuraavana päivänä.On mukavaa nuuhkia sireenien tuoksua.Nuuhkia oikein kunnolla.Mukavaa on ihastella ale-kesäkukan kunkintoa.Ja ihailla muuten vaan puutarhaan ilmestyneitä kukkia.

Orapihlaja-aidan kukat nyt oikeesti haisee, mutta koskaan aikaisemmin ei ole kukkinut näin hyvin.
On mukavaa myös pestä mattoja. Ihan pieniä vaan tällä kertaa.Mattojenpesuintoa ei haitannut, että tuuli oli melko kova ja osa matoista lenteli terassille ennenkuin olivat täysin kuivia.Ihana mäntysaippuan tuoksu leijaili ilmassa.Sateella on mukavaa mässytellä kipollinen karkkia ja katsella kirjoja. Matotkin saivat ylimääräisen huuhtelun sateesta.Siis katsella näitä viihteellisempiä kirjoja. Nautiskelua ei haittaa, että kirja on viisi vuotta vanha eli teksti sen mukaista ja kirjoittajalla on oma vahva mielipide jokaiseen asiaan. Eläköön kirjakaupan ale-laarit!Ja vilkaista vähän historiallisempiakin teoksia.On mukavaa napata pari lupiinia maljakkoon.Ja huomata, että ensimmäinen unikko on kukassa.Mukavaa on myös nähdä, että laarissa edelleen kaikki hyvin.


Kuten myös toisessa laarissa.Erittäin viihteellistä on huomata, että viime kesänä istuttamani porkkanan siemenet ovat nyt sitten alkaneet itää.

Noihan on selvästi porkkanan varsia ja ei siis siementen itämiseen mennyt kuin vuosi ;-) Hmm..Mukavaa on myös havaita, että kirsikkapuu on tehnyt pari kukkaa. Verkkoa en uskaltanut vieläkään ottaa pois, ettei pupujussit pistele puuta poskeensa.Ja luonnonkukat  kukoistavat.Puhaherukkapensaalla sen sijaan meni ja ei mennyt hyvin. Tämä puska ei ole koskaan tehnyt kukkia tai marjoja, mutta tänä vuonna puska täyttyi kukista. Kenties syksyllä tekemäni radikaali leikkaus virkisti puskavanhuksen.

Mutta sitten olin myöhässä verkon kanssa. Toivottavasti lintuset eivät saaneet vatsanpuruja pistellessään poskeen lähes kaiken.


Ja lopuksi kasvun ihmeitä, tämähän vaikuttaa lupaavalta.


Tervetuloa Juhannus!

-Mallu-

0 kommenttia:

Lähetä kommentti