sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Museoiden yössä Tampereella


Hei,

eilen oli kymmenettä kertaa Tampereella Museoiden yö -tapahtuma.


Miina Äkkijyrkän Holy Calf (Pyhä vasikka) -teos Väinö Linnan aukiolla

Koska Vapriikkiin oli mahdoton jono, ilta alkoikin Näsinlinnasta, museo Milavidasta. Siis ajatella, jonoa museoon. Mahtavaa!

Matkalla ehti katsella Tammerkoskea lähes kuivana, ja


Näsinlinna on sitten kaunis rakennus.
 Museossa tuli tsekattua Ihanat pokat -näyttely.

ja Notbeckit -näyttely.Alakerrasta tulvi mieletön vastapaistettujen korvapuustien tuoksu, joten ei kun kahvia koneeseen.Kun aurinko paistoi, ja keli oli muutoinkin erinomainen, oli kiva lompsia Sara Hildénin taidemuseoon

Sara Hildénin museosta matka jatkui Tampereen Taidemuseoon, mutta museossa näkyi olevan kuvauskielto-kylttejä, joten jätin kuvat ottamatta. Näyttelyssä on Täältä tullaan! -näyttely, joka koostuu naistaiteilijoiden teoksista. Näyttely päättyy 28.5.2017.


Taidemuseosta olikin lyhyt matka piipahtaa Amurin työläismuseokorttelissa.

Amurista kipin kapin Väinö Linnan aukiolle ihastelemaan Miina Äkkijyrkän Pyhää vasikkaa. 

Voi että tykkään tuosta otuksesta, todellinen peltilehmä. Aamulehdestä löytyy juttu, ja video siitä, kuinka teos saatiin muurin yli paikalleen.


Museoiden yössä ei ole kuin yksi huono puoli, ja huono juttu on se, että aika loppuu liian nopeasti. Tällä kertaa nopea piipahdus Vapriikin Kuva-arkistossa, jonka jälkeen lopultakin itse Vapriikkiin, jossa oli elävää musiikkia Valve-yhtyeen esittämänä.Kielletty kaupunki -näyttely ja Pelimuseo tuli tsekattua pikaisesti, ja lopuksi vielä pyrähdys Pajarin pojat -näyttelyyn. 

Näyttelyssä ihan säikähdin tuota alla olevaa kaveria, on niin todentuntuinen nukke.Museoiden yö on kyllä mahtava tapahtuma. Ajatella, kympillä pääsee vaikka mihin.


-Mallu-
0 kommenttia:

Lähetä kommentti