torstai 13. elokuuta 2015

Nähtiin sitten Paperiperkele - Serlachiuksen museossa Mäntässä


Hei,

Kesälomalla käytiin likkaporukalla Serlachiuksen museoissa Mäntässä. Oltiin monta vuotta puhuttu visiitistä siellä, mutta nyt sitten saatiin itseämme niskasta kiinni ja toteutettiin museoreissu. Museo koostuu kahdesta eri museosta, Gustaf:ista ja Gösta:sta. Molemmissa museoissa oli heti sisäänkäynnin jälkeen henkilökuntaa paikalla kertomassa näyttelyistä ja käytännön asioista.

Oli erittäin onnistunut reissu. Tämä täytyy ottaa vielä uusiksi.Museossa sai valokuvata omaan käyttöön, mutta omaksi käytöksi ei luokitella kuvien julkaisua verkossa, joten otimme kuvia vain ulkoa.

Tällainen komistus oli vastassa ensimmäisen museon portailla.Piha-alueella on kaunis suihkulähde.Tässä sekalaisia pihakuvia toisen eli taidemuseo Göstan pihalta.
Museokaupoissa on aina mukavaa piipahtaa. Tällä kertaa ei mukaan lähtenyt ale-kirjoja, vaan pari korttia ja paperinukkeja.Tällaiset paperinuket ovat sitten ihania. Paperinuket on piirtänyt Minna Anttila tilaustyönä museolle. Lempikirjassa on maininta näistä neidoista (Rouva Ilmi Ölander ja Sigrid (Sissi) Serlachius).
Varsinainen Paperiperkele-huone oli mielenkiintoinen. Jokaisen teoksen kohdalle mentäessä käytössämme olleisiin kuulokkeisiin tuli kyseisen henkilön tarina ja tarinoita oli monen henkilön näkökulmasta. Todella mielenkiintoinen näyttely.


Saimme kuusi tuntia kulumaan museoissa kevyesti, seuraavalla kerralla mennään heti kun museot aukeaa, jotta ehdimme katsella ja kuunnella vielä tarkemmin.

-Mallu-


0 kommenttia:

Lähetä kommentti