tiistai 17. marraskuuta 2015

Voihan kissanpissa!


Hei,

Nyt se meillä myrkyn lykkäs. Manta hittolainen ei ota lopettaakseen pissiskelyä eteisen lattialle ja kun löyhkä oli sietämätön, siirsin tuunatun kaapin pois hiekkalaatikon vierestä nähdäkseni lattian paremmin.

Tässä löydös.

Voi vitalis. Ei ainoastaan lattia, vaan myös jalkalista.. Oikein kunnolla. No ei tuo mikään yllätys ollut, jo vuosi sitten pissattiin samalla tavalla, mutta nyt ei enää mikään siivous auttanut, vaan kaikki oli revittävä auki.
Yöks, yöks ja yöks.Onneksi oli höttölevylista, joka imi kosteutta. Muutoin ois ollu koko seinä totaalisen pilalla.Tietenkin kosteussulun ja seinän välissä oli rako, josta pissa oli mennyt myös lattiarakenteeseen. Tässä lattiasta on puukolla raavittu pois pahimmat lorokohdat.Eli tuollainen pieni rako, niin tervemenoa seinän alareuna ja lattia. Seinästä sai rapsutettua kohtalaisen hyvin kaiken kamaluuden, mutta nyt hirvittää saako hajut sitten pois.Eli mitäs nyt sitten. Rapsutuksen, kaapimisen, pesun ja kuivauksen jälkeen kittiä peliin. Lattian kaivettuun koloon heitin kittiä reilusti, toivottavasti tämä ei ollut ihan hirvee moka, mutta jollain oli tasoitettava.Onneksi samaa laminaattia on jemmassa kellarissa, jotta lattian saa paikattua. Alunperin ostin laminaatin keittiön lattiaan, mutta eteinen tarvitsi silloin uutta pintaa enemmän.Vanha maalikin oli käyttökelpoista. En muista, mistä idean maalikaukalon päällystämiseen kelmulla bongasin, mutta onhan kiva juttu. Kaukalo jää puhtaaksi seuraavaa maalauskertaa varten.Tässä on paikkamaalailtu ja on hyvä yritys saada seinästä jokseenkin tasainen.Laminaattien laittaminen jääkin sitten hamaan tulevaisuuteen. Olen yrittänyt parina iltana saada laminaatit nätisti menemään,  mutta jokin tökkii pahasti. Joko jää rako, jota en saa naputettua pienemmäksi tai sitten ei osu kohdalleen millään, joten olkoon noin ennenkuin saan tilattua jonkin remppamiehen tänne.

Lopuksi herää tietenkin kysymys, että miksi ei korjattu vaurioita jo vuosi sitten. No, kattedaali on tosi vanha, ja ajattelin että kohta Manta saattaa lähteä paremmille hiirestysmaille luonnostaan ja sen jälkeen voisi sitten rempata, että lattia pysyisi hyvässä kunnossa monta vuotta. Hyi minua. Mitä oikein ajattelin, tuo kattihan elää ikuisesti ja hyvä niin.


-Mallu-


0 kommenttia:

Lähetä kommentti