torstai 3. syyskuuta 2015

Autotallin siivousta ja tuunausta


Hei,

Autotalli on ollut monta vuotta oikea häpeätahra. Mä en ymmärrä, miten sinne onkin kasattu kaikkea rojua ja puutavaraa sillä ajatuksella, että jos niitä joskus tarvitsee. No ei ole tarvinnut ja jos joskus tarvitaan, niin sitten hankitaan.

Nyt on meidän mittapuun mukaan siisti.
Sunnuntaisen rankkasateen jälkeen kasasin puutavarat seinustalle ja mitä huomasinkaan..


Voihan hittolainen.. Sadevesi tulee seinän läpi autotalliin. Ilmankos autotalli on aina niin kostea. Ennen en ole tällaista huomannut, kun tuo seinusta on ollut täynnä roinaa.

Ensi kesälle on siis tiedossa maansiirtotöitä puutarhassa.


Mennään ajassa taaksepäin -sillain vähän väärinpäin.. Kuvat taitaa mennä nyt ihan kummallisesti, mutta menköön..


Kalkkimaalilla on tässä maalattu kertaalleen, toinen kerros olisi ollut tarpeen, mutta maali loppui.


Valtaosa rojuista on pois ja puolet hyllykön uusista levyistä on paikoillaan.


Autotalli luonnollisesti tarvitsi uudet verhot. Jaa että autotallissa verhot.. Höh, totta kai jokaisella itseään kunnioittavalla naaraalla täytyy olla autotallissa verhot.

Yhdestä komerosta löytyi jätesäkki, jossa oli joitain revittyjä vanhoja lakanoita ja kierrätyskeskuskangaspalojakin oli  pari jäljellä. Ja vielä oli ihanaista pilkkukangastakin palanen.
Ihan ei punainen lakanan jämä riittänyt yhden ikkunan verhoihin, joten yläosaan pikkasen oranssia kaveriksi.Oli se pienestä kiinni. Jälleen kerran laiskuuttani en viitsinyt puolata lankaa, joten mustalla langalla sitten ompelin kaikki.Toinen ikkuna sai orannsia ja pilkkukangsta.Sama juttu näiden verhojen kanssa, toisenlaista oranssia vaan yläreunaan sitten. Ompelukone teki tietenkin kivan tepposen, ja kieltäytyi ompelemasta siksakkia, joten yläreunaan laiton sellaisen kaistaleen, että sai nurjalta jatkokohdat piiloon.Kun autotalli oli saanut verhotkin, piti kamala puunvärinen laatikko sutia ulkopuolelta. Olisin maalannut sisäpuoleltakin, mutta ajattelin säästää maalia hyllyihin.
Hyllyihin täytyi oikein ostaa verhoilulautaa, kun mitään sopivaa ei varastoista löytynyt.Tässä vaiheessa on paikkailtu hiushalkeamia.
Ja tässä yritys hyvä 10 saada joku tolkku  kamalimpaan seinään.Yllättävän paljon kolosia sitten olikin.Ou jee, vihdon koitti kalkkimaalin aika. Yritin varovasti sekoittaa maalia ensin käsin ja sitten porakoneella, mutta pahus soikoon. Maaliämpäri oli liian pieni ja porakone turhan tehokas, joten roiskista vaan.Vähän isommassa astiassa sitten oli hyvä sekoitella. Kastelin seiniä sitä mukaa sumutinpullolla ennen maalaamista.Tässä on huiskittu ja harjattu kerros. Olihan kamalan ohutta litkua, joka paikka sai mukavasti osansa tuosta kalkkivellistä.Kuivuminen olikin sitten oma juttunsa. Koko maalauksen jälkeinen viikko satoi, eikä talli meinannut kuivua millään.Seuraavissa kuvissa on viety kaatopaikalle, erinäisiin kierrätyspisteisiin ja halkoliiteriin pilkottuna jo yhtä sun toista ja osa seinistä on harjattu teräsharjalla.


Tämä seinä on kaikista kurjimmassa kunnossa, osa seinästä on saanut kosteutta urakalla, joten pinnoite on hapertunut irtoavaksi mössöksi. Valtaosa mössöstä on rapsutettu irti.Tästä raivaaminen ja siivoaminen alkoi.
Tässä hyllyseinä ennen siivousta ja tuunausta.


Ja tässä siivouksen ja tuunauksen jälkeen.Ihanaa! Nyt on yksi sotkukasa vähemmän. Ensi kesänä jos sitten maalaisi autotallin katon sisäpuolelta. Nyt ei ole enää inspistä tehdä autotallin suhteen yhtään mitään.

-Mallu-


0 kommenttia:

Lähetä kommentti